terug naar overzicht

Deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek

Wil je deelnemen aan biomedisch wetenschappelijk onderzoek? Geef je nu alvast op voor onze database ten behoeve van biomedisch onderzoek naar ME!

ZonMw heeft in de eerste ronde subsidies toegekend aan wetenschappelijk onderzoek naar ME in Nederland. Dit betekent natuurlijk dat er binnenkort biomedisch wetenschappelijk onderzoek zal starten naar ME!

Samen met de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid zijn wij al gestart met het aanleggen van een database met alleen namen en contactgegevens van wie in principe mee willen doen aan ME onderzoek wat voortvloeit uit de onderzoeksagenda of anderszins.

Let wel: ook als je je opgeeft is er geen garantie dat je daadwerkelijk wordt gevraagd deel te nemen aan een onderzoek: dit bepalen de wetenschappers die het onderzoek gaan doen. Zij zullen beoordelen of je aan de door hun opgestelde selectie criteria voldoet. Met deze database kunnen we de wetenschappers snel data aanleveren van potentiele deelnemers zodat er geen tijd verloren gaat!

Meer informatie over onderzoek in het kader van de eerste en volgende subsidierondes vind je op onze website.

Meer informatie over het onderzoeksprogramma ME/CVS vind je op de website van ZonMw:

https://www.zonmw.nl/nl/mecvs

Als jouw naam in onze database staat, houden we je op de hoogte over relevante ontwikkelingen. Je legt je nu nog nergens op vast. Op die manier zijn we klaar voor de start. Je gegevens worden zorgvuldig door ons bewaard.

Vul hier het formulier in