28,5 miljoen voor onderzoek naar ME/CVS!

Datum: 
23/03/2021

Heel goed nieuws: 28,5 miljoen euro voor onderzoek naar ME/CVS!

ZonMW zal opdracht krijgen voor een tienjarig programma voor onderzoek naar ME/CVS. Dat schrijft demissionair minister van Ark vandaag in een brief waarmee zij de onderzoeksagenda ME/CVS aanbiedt aan de Tweede Kamer.

Voor het onderzoeksprogramma wil zij 28,5 miljoen euro uittrekken. Daarmee neemt zij de onderzoeksagenda, die is opgesteld door een stuurgroep van ZonMW, volledig over.

Dat is heel goed nieuws voor de ME-patiënten in Nederland. De ME/cvs Vereniging is alle patiëntenvertegenwoordigers, wetenschappers, zorgverleners en medewerkers van ZonMW die hebben bijgedragen aan dit resultaat zeer dankbaar.

Ook wij zullen ons blijven inzetten voor optimale uitvoering van het onderzoeksprogramma. En wij hopen dat het programma zal leiden tot een verbetering van de situatie van ME- patiënten, want die is hard nodig.

Lees voor meer informatie de Kamerbrief die minister van Ark heeft gestuurd, de tekst van de onderzoeksagenda die sinds vandaag openbaar is en het nieuwsbericht op de website van ZonMw.

Lees ook de nieuwe interviewreeks, waarin de patiëntenvertegenwoordigers uit de stuurgroep terugblikken op hun rol bij het opstellen van de onderzoeksagenda. Ook stuurgroepvoorzitter Jan van Wijngaarden kijkt terug op het proces.

 

 

 

 

---