terug naar overzicht

Argos radio 1: biomedisch onderzoek ME/cvs

In het radioprogramma ARGOS van de VPRO op NPO radio 1 werd vanmiddag om 14.00 uur aandacht besteed aan het biomedisch onderzoek naar ME.

Aan het woord kwamen o.a. Lou, Iselle en Céline Corsius, Arthur de Groot, Inge van Putten en Mark Kramer. Het programma ging over de ontstane strijd waar het de toekenning van de subsidies betreft.

De uitzending is hier terug te luisteren:

Lees ook:
Ruzies en conflicten zetten onderzoeken naar ziekte ME op de tocht

ME-patiënt Céline Corsius: ‘Deze ziekte sloopt je’

Van hoop tot wanhoop: grote heibel over studies naar ziekte ME
(lees op deze pagina ook de reacties van ZonMw en ME/CVS Nederland)

Reactie ZonMw na uitzending Argos 2 september 2023

Anderen bekeken ook

Perspectief voor patiënten – 1e ME/CVS onderzoeken van start

Perspectief voor ME/CVS-patiënten.Eerste ME/CVS-onderzoeksprojecten kunnen van start gaan.

Vandaag heeft ZonMw bekend gemaakt dat twee consortia met tien onderzoeksprojecten in totaal 11,6 miljoen euro subsidie zullen krijgen voor onderzoek naar ME/CVS. Daardoor kan in ons land nu een structurele start gemaakt worden met biomedisch onderzoek naar deze ingrijpende ziekte. Onderzoekers staan in de startblokken. Dit is

ME-patiënt Céline Corsius: ‘Deze ziekte sloopt je’

Haar slaapkamer is zo donker dat haar gezicht nauwelijks te onderscheiden is. Het loopt tegen drieën in de middag, maar Céline Corsius ligt al de hele dag onder de dekens. Gisteren ook. En eergisteren, vorige week, vorige maand, vorig jaar. Ze ligt eigenlijk al jaren op bed, bijna 24 uur per dag, op de bovenverdieping

Steun Céline en stuur een kaartje!

Trigger warning (euthanasie).

Wij hebben verdrietig nieuws vernomen dat Céline gestart is met het traject richting euthanasie. Céline is de dochter van Lou Corsius, die veel heeft betekend (en nog steeds veel betekent) voor onze ME/cvs Vereniging en ME/cvs-patiënten in het algemeen.

Dit brengt een moeilijk onderwerp voor het voetlicht waar wij niet graag over praten. Céline