Bijeenkomst PAIS bijwonen? Meld je aan

De ME/cvs Vereniging organiseert samen met 14 andere organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen ook wel PAIS genoemd), de eerste bijeenkomst voor 100 mensen met PAIS op

maandag 3 juni van 14.00 tot 16.00 uur

In het gebouw van de Tweede Kamer in Perscentrum Nieuwspoort.

Iedereen kan de livestream van deze bijeenkomst bekijken. Maar het is ook mogelijk om de bijeenkomst persoonlijk bij te wonen.

De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Lymefonds-directeur Fred Verdult samen met Tweede Kamerlid Julian Bushoff. Het is de bedoeling dat Julian met een to-do-lijstje vertrekt, dus kom en laat je stem horen!

Wat bespreken we?

Wat kan patiëntenregistratie betekenen? De mensen van de hiv-patiëntenregistratie vertellen over de enorme impact die zij al meer dan 25 jaar hebben.

Tegen welke problemen lopen mensen met PAIS aan?

Welke concrete oplossingen kan de politiek bieden?

Als je wilt komen, stuur dan een mailtje naar lou.corsius@me-cvsvereniging.nl.

Je hoort dan binnen een paar dagen of er nog plaats is en zo ja, dan wordt je naam en e-mailadres met het Lymefonds gedeeld, want zij coördineren de organisatie van deze bijeenkomst.

Anderen bekeken ook

ME, Long Covid, en de geschiedenis van medisch stigma

Dit is een transcript van de recente podcast van Dr. Brian Hughes met de Noorse ME Vereniging. In het interview bespreken ze het medische stigma waarbij postvirale ziekten, zoals ME en Long COVID, ten onrechte als ‘psychologisch’ worden gekarakteriseerd door slecht onderbouwde stereotypering.

Long Covid, ME en het belang van taalgebruik

Het problematische taalgebruik van Long COVID en ME en waarom het van belang is.

Eerder schreef Alice een tot nadenken stemmende blog “Nee, Long COVID helpt ME/cvs niet”. Nu stellen zij en Dr. Naomi Harvey voor dat een verschuiving in de taal die we gebruiken om zowel Long COVID als ME/cvs te beschrijven, beide ten goede

Bijeenkomst PAIS: We willen weer meetellen!

PAIS: We willen weer meetellen!

De ME/cvs Vereniging organiseert samen met 12 andere organisaties op het gebied van ME/cvs, Q-koorts, chronische lyme en long covid een bijeenkomst in het gebouw van de Tweede Kamer.

Een beperkt aantal mensen met ME/cvs wordt persoonlijk uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Jij bent van harte welkom om de livestream te volgen