Effecten vaccinaties

Datum: 
25/10/2021

Voor veel ME/cvs patiënten is het een moeilijke afweging geweest of zij zich wilden laten vaccineren of niet, tegenover het risico om ernstig ziek te worden door Covid-19.

Velen hebben inmiddels aangegeven alleen tijdelijke en milde bijwerkingen te hebben gehad, een aantal is achteruitgegaan en een aantal juist verbeterd.

Via de informatielijn van onze Verenging zijn enkele meldingen binnengekomen van patiënten die zijn verslechterd na vaccinatie(s) tegen Corona. Deze patiënten vragen om advies en informatie over eventuele lotgenoten.

Als ME/cvs Vereniging mogen wij echter geen medische gegevens verzamelen en/of medisch advies geven. Wij raden deze patiënten daarom aan contact op te nemen met hun specialist of huisarts om de klachten te bespreken.

Ook wordt met klem geadviseerd de bijwerkingen te melden bij bijwerkingencentrum Lareb (lareb.nl).

Verder stellen wij het op prijs als onze leden die een terugval ervaren na vaccinatie, dit blijven melden via de informatielijn. Deze is bereikbaar via de mail: infolijn@me-cvsvereniging.nl

Helaas kunnen wij niet meer doen dan informatie verzamelen en beschikbaar maken op basis waarvan mensen zelf hun beslissing kunnen nemen.

Op woensdag 3 november wordt er een online lotgenotenbijeenkomst georganiseerd rond dit thema. Onze leden hebben daarover inmiddels bericht ontvangen.

Het bestuur van de ME/cvs-vereniging

 

 

Wil je meer lezen over Coronavaccinaties?
Op onze website hebben wij een aantal artikelen vertaald en verzameld:
https://www.me-cvsvereniging.nl/covid-19-en-me

Op Health Rising wordt een poll bijgehouden over bijwerkingen van Coronavaccins bij ME/cvs-patiënten (Engelstalig, niet vertaald)
https://www.healthrising.org/blog/2021/01/28/coronavirus-vaccine-effects-chronic-fatigue-syndrome-fibromyalgia/
en
Health Rising poll over bijwerkingen van coronavirus vaccins bij ME/cvs en Fibromyalgie

Er is ook een internationale Facebookgroep waar ervaringen kunnen worden gedeeld (Engelstalig)
https://www.facebook.com/groups/226441995768222/?ref=share

 

 

---