Graded Exercise Therapie en Cognitieve Gedrags Therapie verbeteren de arbeidsresultaten bij ME/cvs niet.
Bij patiënten met ME/cvs is er sprake van hoge percentages arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Decennialang hebben medische autoriteiten gesuggereerd dat patiënten met ME/cvs revalidatie zouden moeten ondergaan, in de vorm van psychologische en/of gedragsinterventies, alvorens officieel als arbeidsongeschikt te worden erkend.
Meerdere studies hebben aangetoond dat deze behandelingen, met name cognitieve gedragstherapie (CGT) en graded exercise therapie (GET), de werkgelegenheidsresultaten niet verbeteren. Zij zouden niet langer moeten worden aanbevolen als een vorm van arbeidsrevalidatie voor ME/cvs-patiënten.
Lees hier het gehele artikel van David Tuller en Mark Vink
Anderen bekeken ook
Samenvatting van de internationale ME/cvs-conferentie in het Charité Fatigue Centrum
Van 11 tot 12 mei hield het Charité Fatigue Centrum zijn 2e internationale ME/cvs-conferentie “Understand, Diagnose, Treat” [Begrijpen, Diagnosticeren, Behandelen] in Berlijn. Meer dan 60 nationale en internationale onderzoekers presenteerden actuele onderzoeksresultaten en behandelconcepten in lezingen en wetenschappelijke posterpresentaties. De ME/CFS Research Foundation heeft de organisatie
Nu 2022 ten einde loopt, is het tijd voor onze jaarlijkse traditie waarbij we terugblikken op de meest interessante wetenschappelijke studies over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) van het afgelopen jaar.
Sinds 2015 schrijft David Tuller als onderzoeksjournalist over o.a. de PACE studie en de nieuwe NICE richtlijn, en inmiddels ook over Long Covid.
In oktober 2015 lanceerde Tuller de “Trial By Error”-serie op Virology Blog, met een 15.000 woorden tellend onderzoek naar de PACE-studie. De PACE-studie testte graded exercise therapie (GET) en cognitieve gedragstherapie (CGT) als