Hoofdredacteur LeesME gezocht

We zijn op zoek naar een hoofdredacteur voor het LeesME magazine. Als hoofdredacteur bepaal je, samen met de redactie, de inhoud van het magazine en ben je de schakel tussen de LeesME en het bestuur.

Heb je een liefde voor print, vind je het leuk na te denken over de inhoud van het blad en werk je graag samen in een team? Dan horen we graag van je!

Wat ga je doen?

• Je bedenkt samen met het team onderwerpen voor de LeesME en denkt na over de inhoud van toekomstige nummers.
  • Je haalt regelmatig informatie bij de andere vrijwilligers van de vereniging.
  • Je zoekt en onderzoekt interessante informatie en thema’s.
  • Je schrijft mee aan nieuwe content of redigeert teksten.
  • Je onderhoudt het contact met auteurs en redactie-ondersteuners.
  • Je bewaart het overzicht en zorgt voor een kwalitatief goed geheel van een editie.
  • Je werkt samen met de online redactie.
  • Je bent het aanspreekpunt en de eindverantwoordelijke van de LeesME.
  • Ongeveer 2 uur per week. (Dit kan per week verschillen.)

Competenties

• Je schrijft foutloos Nederlands en kan typ-, spel en taalfouten uit een tekst halen.
  • Je beschikt over een goed taalgevoel.
  • Je bent goed in organiseren en plannen.
  • Je bent creatief en innovatief.
  • Je beschikt over computervaardigheden.
  • Je voelt je betrokken bij ME/cvs.

Wat bieden we jou?

• Samenwerken binnen een betrokken organisatie die zich met toewijding inzet voor ME/cvs patiĆ«nten en hun naasten.
  • Gratis cursus bij PGO-support.

Wil je meehelpen?

Wil je meehelpen of meer informatie? Neem dan contact met ons op via leesme@me-cvsvereniging.nl

Anderen bekeken ook

Het Juiste Loket

Voor veel mensen met ME is het moeilijk om passende zorg te krijgen. De kennis over ME is, ondanks het advies van de Gezondheidsraad (2018), niet altijd aanwezig. Niet bij degenen die de indicaties moeten stellen voor de zorg die je nodig hebt of bij de bedrijven die vervolgens de zorg moeten leveren. Daardoor kom

Onzichtbare helden

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, bijna 5 miljoen in Nederland. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

ME en eenzaamheid

Op 31 augustus vond onze 7e online lotgenotenbijeenkomst plaats. Het thema was ME en eenzaamheid.