terug naar overzicht

In Memoriam Céline Corsius

Vandaag is een dag met dubbele gevoelens. Het is de dag dat Céline Corsius afscheid genomen heeft van haar aardse leven. Zij was al meer dan 20 jaar ziek en kreeg ongeveer 10 jaar geleden de diagnose ME. De laatste 7 jaar heeft ze vrijwel onafgebroken op haar bed gelegen en was ze zeer ernstig ziek. Voor Céline was deze oneerlijke strijd gestreden en is er euthanasie verleend. Haar lijden was ondragelijk en de hoop op gezondheidsverbetering vervlogen.

Céline had altijd een vriendelijk woord over voor anderen en was een grote steun voor vele lotgenoten. Ze was een bijzondere, strijdbare, liefdevolle en inspirerende vrouw.

Vandaag is een zwarte dag omdat Céline afscheid heeft moeten nemen van haar liefdevolle naasten, en wij afscheid hebben moeten nemen van Céline. Maar het is ook de dag dat zij afscheid heeft genomen van ondragelijke pijn, mensonterende ziekte en zo haar rust heeft gekregen. Wij dragen graag een gedicht aan haar op:

Zing maar lieverd,
zoals de vogels in de bomen.
Zing maar lieverd
daar waar jij je rust nu vindt.
Zing maar lieverd,
het strijden is voorbij.
Zing maar,
want nu ben je vrij.

Céline is 32 jaar geworden.

Wij bieden onze condoleances aan en wensen Lou, Iselle, Philip, Rebecca, haar familieleden en naasten heel veel kracht en sterkte toe met dit verlies.

Namens het bestuur en alle vrijwilligers van de ME/cvs Vereniging.

Anderen bekeken ook

Het vreemde syndroom: MCAS, ME/cvs, Fibromyalgie en Long COVID

MCAS – het is de olifant in de kamer. Het speelt zeker een rol bij ME/cvs/FM en Long COVID en toch is het in sommige opzichten nog steeds zo mysterieus.

De kunst van het rusten

Pro Health publiceerde twee jaar geleden een waardevol artikel over het belang van kwalitatief goede rust als je chronisch ziek bent.

Steun Céline en stuur een kaartje!

Trigger warning (euthanasie).

Wij hebben verdrietig nieuws vernomen dat Céline gestart is met het traject richting euthanasie. Céline is de dochter van Lou Corsius, die veel heeft betekend (en nog steeds veel betekent) voor onze ME/cvs Vereniging en ME/cvs-patiënten in het algemeen.

Dit brengt een moeilijk onderwerp voor het voetlicht waar wij niet graag over praten. Céline