terug naar overzicht

Pacing: Je energie envelop vinden (1 en 2)

Pacing: Bruce Campbell schreef twee artikelen waarin hij een andere manier voorstelt om te leven met ME/cvs of FM. Uitgelegd wordt hoe het vinden en respecteren van je grenzen (je energie envelop) je enige controle kan geven en je kwaliteit van leven kan verbeteren.

Leven met ME/cvs en fibromyalgie is frustrerend. Niet alleen brengen de twee aandoeningen pijn en ongemak mee, ze leggen ook grenzen op. Als we er tegen vechten, of proberen die grenzen te negeren, is het resultaat een verergering van symptomen.

Bruce Campbell schreef twee artikelen waarin hij een andere manier voorstelt om te leven met ME/cvs of FM. Uitgelegd wordt hoe het vinden en respecteren van je grenzen (je energie envelop) je enige controle kan geven en je kwaliteit van leven kan verbeteren.

Dit wordt pacing genoemd. Lees meer over hoe je je eigen energie envelop kunt vinden:

Je energie envelop vinden (deel 1)
Je energie envelop vinden (deel 2)

Anderen bekeken ook

Pacing: Hoe te leven met ME/cvs en Fibromyalgie

Welke problemen kom je tegen waar je zelf nog wèl invloed op hebt? Hoe kun je misschien voorkomen dat je van PEM naar PEM gaat zonder enige grip te hebben op wat je anders kunt doen? Hoe voorkom je terugvallen en hoe voorkom je langdurige terugvallen?

Vandaag is het 12 mei, Wereld ME-dag!

Vandaag is het 12 mei, Wereld ME-dag. Het is een dag waarop over de hele wereld aandacht wordt besteed aan en actie wordt gevoerd voor Myalgische Encefalomyelitis (ME).

Rapport van het onderzoek naar overprikkeling

Rapport ‘Hoe beïnvloedt overprikkeling het leven van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel?’ In het onderzoek zijn mensen met niet aangeboren hersenletsel, whiplash, PTSS, ME/CVS en gezonde controle proefpersonen vergeleken.