terug naar overzicht

Lees ME 46 is verschenen!

Deze week verschijnt Lees ME 46! 

Het zal jullie meteen zijn opgevallen: Lees ME heeft niet alleen een kleurige omslag, maar vanaf nu is ook de binnenkant in kleur gedrukt.

De digitale Lees ME, die er sinds begin 2022 is, was al volledig in kleur, maar nu dus ook de papieren versie. En dat is wel een feestje waard! We hebben er lang naar uitgekeken. Het was al sinds het begin van de Lees ME in 2006 een grote wens van de redactie. Een wens die nu in vervulling is gegaan. 

Niet alleen vanwege alle kleuren is het een blad vol kleur geworden, ook door de kleurrijke mensen en de vele verhalen in deze lees ME. En ook artikelen over wetenschap ontbreken niet in deze editie. 

Het nieuwste redactielid, Britt, stelt zich voor. Gerrit vertelt over hoe het is om partner te zijn van iemand met ME, Linda schreef een gedicht, Anna vertelt over haar hobby: verhalen schrijven. 

Graag horen wij van jou hoe je de Lees ME vindt. Niet alleen wat betreft het uiterlijk maar ook de inhoud. Mis je iets, een bepaald onderwerp of rubriek, geef het dan aan ons door op leesme@me-cvsvereniging.nl

Wij kunnen waarschijnlijk niet aan alle wensen voldoen, maar we zullen van alle ideeën serieus overwegen of we ze in een volgende Lees ME mee kunnen nemen. 

Wij wensen je een fraaie nazomer en geniet van dit kleurrijke nummer.

De redactie


Lees ME is het tijdschrift voor leden van de ME/cvs Vereniging.

De leden van de ME/cvs Vereniging vonden het blad al in hun brievenbus of kunnen het digitaal lezen en bewaren in de ledenomgeving. 

Nieuwsgierig? Bekijk hier het inkijkexemplaar

Wil je Lees ME voortaan ook ontvangen? Word dan lid!

Vind je het leuk om mee te werken aan het tot stand komen van Lees ME? We zoeken een eindredacteur en redactieleden.

Anderen bekeken ook

2022: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

Nu 2022 ten einde loopt, is het tijd voor onze jaarlijkse traditie waarbij we terugblikken op de meest interessante wetenschappelijke studies over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) van het afgelopen jaar.

ME, Long Covid, en de geschiedenis van medisch stigma

Dit is een transcript van de recente podcast van Dr. Brian Hughes met de Noorse ME Vereniging. In het interview bespreken ze het medische stigma waarbij postvirale ziekten, zoals ME en Long COVID, ten onrechte als ‘psychologisch’ worden gekarakteriseerd door slecht onderbouwde stereotypering.

Het vreemde syndroom: MCAS, ME/cvs, Fibromyalgie en Long COVID

MCAS – het is de olifant in de kamer. Het speelt zeker een rol bij ME/cvs/FM en Long COVID en toch is het in sommige opzichten nog steeds zo mysterieus.