terug naar overzicht

Lou Corsius beëindigt lidmaatschap klankbordgroep

Lou Corsius liet gisteren via zijn sociale media weten dat hij aan ZonMw heeft medegedeeld dat hij met onmiddellijke ingang het lidmaatschap van de klankbordgroep in het kader van het biomedisch onderzoeksprogramma ME/CVS beëindigt.

Lou schrijft:

In 2019 heb ik deelgenomen aan de voorbesprekingen met ZonMw en VWS over de opzet van de onderzoeksagenda en het biomedische onderzoeksprogramma ME/CVS dat daarop zou volgen.

Daarna heb ik deelgenomen aan de stuurgroep onderzoeksagenda en vervolgens aan de klankbordgroep in de programmafase.

Tot mijn spijt moet ik constateren dat ik het vertrouwen in ZonMw, dat ik aanvankelijk had, volledig heb verloren.”

Reactie bestuur ME/cvs Vereniging:

“Wij betreuren deze persoonlijke maar begrijpelijke beslissing van Lou Corsius. Wij danken hem zeer voor zijn bijdrage en tomeloze inzet in het belang van alle ME/CVS patiënten. Goed biomedisch onderzoek is én blijft ons uitgangspunt.”

Anderen bekeken ook

Perspectief voor patiënten – 1e ME/CVS onderzoeken van start

Perspectief voor ME/CVS-patiënten.Eerste ME/CVS-onderzoeksprojecten kunnen van start gaan. Vandaag heeft ZonMw bekend gemaakt dat twee consortia met tien onderzoeksprojecten in totaal 11,6 miljoen euro subsidie zullen krijgen voor onderzoek naar ME/CVS. Daardoor kan in ons land nu een structurele start gemaakt worden met biomedisch onderzoek naar deze ingrijpende ziekte. Onderzoekers staan in de startblokken. Dit is

2023: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

2023 zal worden herinnerd als het jaar waarin artificiële intelligentie haar grote doorbraak maakte, maar wat bracht het voor het onderzoek naar ME/cvs? Nu het jaar zijn laatste hoofdstuk nadert, is het tijd om de meest interessante ME/cvs-onderzoeken van 2023 te beoordelen. WASF3 en de spierbiopten van het NIH We beginnen met de intrigerende bevindingen gepubliceerd door

2022: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

Nu 2022 ten einde loopt, is het tijd voor onze jaarlijkse traditie waarbij we terugblikken op de meest interessante wetenschappelijke studies over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) van het afgelopen jaar.