terug naar overzicht

Netwerkbijeenkomst ZonMW onderzoeksprogramma

Save the date: Netwerkbijeenkomst van ZonMW over het onderzoeksprogramma ME/CVS.
ZonMW organiseert op 7 oktober 2021 een netwerkbijeenkomst voor biomedische onderzoekers, ME/CVS-patiënten en andere geïnteresseerden over het onderzoeksprogramma dat eind 2021 van start gaat.

Bijeenkomst ZonMW over onderzoeksprogramma ME/CVS

In deze bijeenkomst gaat het onder andere over de voorwaarden voor onderzoek binnen het programma en de betrokkenheid van patiënten bij dat onderzoek. Er zijn verschillende werksessies. Die voor patiënten zal online plaatsvinden.

Verder zijn er mogelijkheden om te netwerken en nuttige contacten te leggen voor toekomstige samenwerkingen. In september kun je je voorkeuren voor de werksessie doorgeven. Het definitieve programma van de bijeenkomst volgt in de loop van de zomer.

Datum: donderdag 7 oktober van 14:30 tot 17:00 uur
Plaats: Muntgebouw, Utrecht en is zowel op locatie* als online als te volgen.
*Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Anderen bekeken ook

Internationale ME/cvs-conferentie Berlijn samengevat

Samenvatting van de internationale ME/cvs-conferentie in het Charité Fatigue Centrum Van 11 tot 12 mei hield het Charité Fatigue Centrum zijn 2e internationale ME/cvs-conferentie “Understand, Diagnose, Treat” [Begrijpen, Diagnosticeren, Behandelen] in Berlijn. Meer dan 60 nationale en internationale onderzoekers presenteerden actuele onderzoeksresultaten en behandelconcepten in lezingen en wetenschappelijke posterpresentaties. De ME/CFS Research Foundation heeft de organisatie

2022: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

Nu 2022 ten einde loopt, is het tijd voor onze jaarlijkse traditie waarbij we terugblikken op de meest interessante wetenschappelijke studies over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) van het afgelopen jaar.

2023: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

2023 zal worden herinnerd als het jaar waarin artificiële intelligentie haar grote doorbraak maakte, maar wat bracht het voor het onderzoek naar ME/cvs? Nu het jaar zijn laatste hoofdstuk nadert, is het tijd om de meest interessante ME/cvs-onderzoeken van 2023 te beoordelen. WASF3 en de spierbiopten van het NIH We beginnen met de intrigerende bevindingen gepubliceerd door