Noorse enquête over verloop van de ziekte ME

Datum:
23/11/2021

Noorse patiëntenenquête

In maart 2021 verscheen het rapport van de Noorse ME-vereniging, van de enquête die in 2019 werd gehouden onder 5822 ME-patiënten in Noorwegen. Het doel was te onderzoeken hoe het ziekte-verloop van ME was en welke factoren daar positief of negatief aan bijdroegen. De uitkomsten van deze enquête kwamen overeen met eerder gehouden enquêtes van o.a. de Engelse ME Association.

Lees hier de samenvatting van de Noorse enquête …

De European ME Association (EMEA), waar ook de ME/cvs Vereniging lid van is, besloot op basis van deze enquête een Pan-Europese enquête uit te zetten in alle landen in Europa waar hun leden zijn gevestigd. Deze enquête werd in mei 2021 uitgezet, ook in Nederland, is inmiddels gesloten en momenteel worden alle resultaten verwerkt.
We zijn erg benieuwd naar de resultaten.

De enquêtes die door de ME/cvs Vereniging zijn gehouden:
Zorg voor ME (2016)
Zorg voor betere behandeling bij ME (2019)