terug naar overzicht

Onderzoek Erasmus MC stopt

Erasmus MC stopt met het geplande onderzoek “Identification of SARS-COV-2 and retroviruses in Myalgic Encephalomyelitis/chronic fatigue syndrome (ME/CFS) patients by using the CRISPR-Cas based SHERLOCK and DETECTR technologies”.

De voornaamste reden is dat er geen specialistische kennis meer bij Erasmus MC in huis is na vertrek van een onderzoeker. Wij betreuren deze situatie ten zeerste, omdat biomedisch onderzoek naar ME/cvs zo noodzakelijk is.

Wij hebben patiënten uit onze database geïnformeerd over dit onderzoek en over de manier waarop zij zich konden aanmelden om er aan mee te doen.

De door patiënten beschikbaar gestelde data met betrekking tot dit onderzoek wordt vernietigd. We blijven ons inzetten voor meer biomedische onderzoeken!

Erasmus MC informeerde de patiënten die wilden deelnemen inmiddels via een e-mail.

Anderen bekeken ook

2022: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

Nu 2022 ten einde loopt, is het tijd voor onze jaarlijkse traditie waarbij we terugblikken op de meest interessante wetenschappelijke studies over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) van het afgelopen jaar.

2021: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek  

Het is eind december, dus tijd om de meest interessante wetenschappelijke onderzoeksresultaten van het jaar over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) de revue te laten passeren.

ME, Long Covid, en de geschiedenis van medisch stigma

Dit is een transcript van de recente podcast van Dr. Brian Hughes met de Noorse ME Vereniging. In het interview bespreken ze het medische stigma waarbij postvirale ziekten, zoals ME en Long COVID, ten onrechte als ‘psychologisch’ worden gekarakteriseerd door slecht onderbouwde stereotypering.