terug naar overzicht

Patiëntenorganisaties verzoeken CVS/ME MC om maatregelen

Verzoek patiëntenorganisaties aan CVS/ME Medisch Centrum vanwege grensoverschrijdend gedrag

Als ME/CVS-patiëntenorganisaties zijn wij erg geschrokken van de publicatie van 4 juni in de Volkskrant met de titel ‘Ze moest dit ook maar zien als therapie, zei hij’. Allereerst willen we benadrukken dat we het grensoverschrijdende gedrag van Ruud Vermeulen zoals beschreven in het artikel afkeuren en het verschrikkelijk vinden wat het slachtoffer heeft ervaren. Wij vinden dat het CVS/ME Medisch Centrum bovenal een veilige kliniek moet zijn voor ME/CVS- patiënten.

Wij zouden het zeer betreurenswaardig vinden wanneer ME/CVS-patiënten hierdoor één van hun weinige mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling kwijt zouden raken. Daarom hebben wij de directeur van het centrum gevraagd om zo snel mogelijk de nodige maatregelen te nemen om als centrum een veilige omgeving voor alle patiënten te waarborgen en te voorkomen dat zij daar, op welke wijze dan ook, in contact komen met Ruud Vermeulen.

Wij zullen geen patiënten meer verwijzen naar of wijzen op het CVS/ME Medisch Centrum totdat wij ervan overtuigd zijn dat het centrum de nodige veiligheid biedt.

Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid

ME/CVS Stichting

ME/cvs Vereniging

Anderen bekeken ook

2022: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

Nu 2022 ten einde loopt, is het tijd voor onze jaarlijkse traditie waarbij we terugblikken op de meest interessante wetenschappelijke studies over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) van het afgelopen jaar.

2021: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek  

Het is eind december, dus tijd om de meest interessante wetenschappelijke onderzoeksresultaten van het jaar over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) de revue te laten passeren.

ME, Long Covid, en de geschiedenis van medisch stigma

Dit is een transcript van de recente podcast van Dr. Brian Hughes met de Noorse ME Vereniging. In het interview bespreken ze het medische stigma waarbij postvirale ziekten, zoals ME en Long COVID, ten onrechte als ‘psychologisch’ worden gekarakteriseerd door slecht onderbouwde stereotypering.