terug naar overzicht

Speciale aandacht voor ME/cvs op regelhulp.nl

Sinds kort besteedt de website Regelhulp.nl van het ministerie van VWS aparte aandacht aan ME/cvs, met praktische, realistische informatie over zorg en hulp bij ME/cvs.

Omdat Regelhulp een officiƫle website van de overheid is kan verwijzing daarnaar helpen om te zorgen dat je arts, zorgverlener, school of anderen met wie je te maken hebt je ziekte serieus nemen.

Regelhulp is een wegwijzer van het ministerie van VWS voor mensen die langdurige zorg of hulp zoeken voor zichzelf of voor iemand anders. Op Regelhulp staat welke mogelijkheden er zijn en waar je naartoe kunt om zorg of hulp te regelen. Ook worden de zorgwetten uitgelegd.

https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/me-cvs/zorg-en-hulp

Anderen bekeken ook

Video: LongCovid, postviraal vermoeidheidssyndroom en ME/cvs

Video van Broken Battery over LongCovid, post viraalvermoeidheids syndroom en ME/cvs.

Hoe Long COVID en ME/cvs het lichaam uitputten

Health Rising haakt in op een artikel in de New York Times om te zien hoe zowel Long COVID als ME/cvs het lichaam uit kunnen putten.

Kinderen krijgen als je ME/cvs hebt

Vrouwen met ME/cvs staan voor uitdagende keuzes als het aankomt op zwangerschap en kinderen grootbrengen. Peggy Rosatie Allen, een gekwalificeerde verpleegster, verloskundige en praktiserend verpleegkundige met een doctoraat, presenteert een onderzoek en strategieƫn over kinderen krijgen. Vervolgens begeleidde ze een panel van drie moeders met ME/cvs om het proces van zwangerschap en kraamtijd te onderzoeken.