terug naar overzicht

Sponsoractie: Sporten voor energie

“Sporten voor energie, niet voor iedereen vanzelfsprekend”
Bushbikers Sleen organiseerde op Tweede Paasdag een wandel- en een fietstocht waarvan de opbrengst voor de ME/cvs Vereniging was.

Sponsoractie deel 1

De teller van deze sponsoractie stond na de Zwift actie in december 2021 op bijna 2.900 euro! Op Tweede Paasdag werd 563 euro opgehaald en er zijn nog donaties onderweg. De verwachting is dat het totaal uitkomt boven de 3.600 euro!

De Bushbikers kwamen in actie voor de ME/cvs Vereniging omdat hun lid Gerco Vredeveld ME heeft. Doel was om ME extra onder de aandacht te brengen. “Sporten voor Energie” is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Check voor meer info www.bushbikers.nl

Sponsoractie deel 2:

Op deze mooie zonnige Tweede Paasdag was er een wandelroute uitgezet in Noord-Sleen van ruim 10 kilometer, enkele MTB fietsroutes en een puzzeltocht voor kinderen.

Er meldden zich tussen 10 en 11 uur zo’n 100 deelnemers, die na terugkomst cupcakes en broodjes hamburger konden kopen.

De ME/cvs Vereniging bedankt de organisatie, de deelnemers en de sponsoren heel hartelijk voor dit mooie en ook ontroerende gebaar. We voelen ons erg gesteund in onze missie om ME onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Het opgebrachte bedrag zal hiervoor dan ook worden ingezet.

Update 22 april 2022:
3650 euro op voor de ME/cvs Vereniging

De sporten voor Energie actie leverde maar liefst 3650 euro op voor de ME/cvs Vereniging.

 De cheque werd ons symbolisch overhandigd, we willen dit bedrag besteden aan het breder bekend maken van ME. Op het moment zijn we bijvoorbeeld aan het onderzoeken of we een goede Nederlandstalige informatie video kunnen maken.

Video met een sfeerimpressie van Gerco Vredeveld zie je hieronder.

Anderen bekeken ook

2023: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

2023 zal worden herinnerd als het jaar waarin artificiële intelligentie haar grote doorbraak maakte, maar wat bracht het voor het onderzoek naar ME/cvs? Nu het jaar zijn laatste hoofdstuk nadert, is het tijd om de meest interessante ME/cvs-onderzoeken van 2023 te beoordelen. WASF3 en de spierbiopten van het NIH We beginnen met de intrigerende bevindingen gepubliceerd door

Rol inspanning bij immuunsysteem ME/cvs

Inspanning veroorzaakt grote aanslag op het immuunsysteem bij ME/cvs

Inspanningsintolerantie bij ME/cvs: is het uniek?

ME/cvs heeft een bijzonder talent om door alle mazen heen te glippen. Het is een veelvoorkomende ziekte. Maar ondanks dat, zijn er weinig fondsen voor onderzoek. Het valt niet onder een medisch specialisme, maar patiënten worden op schokkende wijze verbazingwekkend ziek. Hun functioneren is vaak veel slechter dan bij andere ernstige ziekten. Patiënten hebben vaak