terug naar overzicht

Sporten voor energie

“Sporten voor energie, niet voor iedereen vanzelfsprekend”
Bushbikers Sleen organiseerde op Tweede Paasdag een wandel- en een fietstocht waarvan de opbrengst voor de ME/cvs Vereniging was.


De teller van deze sponsoractie stond na de Zwift actie in december 2021 op bijna 2.900 euro! Op Tweede Paasdag werd 563 euro opgehaald en er zijn nog donaties onderweg. De verwachting is dat het totaal uitkomt boven de 3.600 euro!

De Bushbikers kwamen in actie voor de ME/cvs Vereniging omdat hun lid Gerco Vredeveld ME heeft. Doel was om ME extra onder de aandacht te brengen. “Sporten voor Energie” is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Check voor meer info www.bushbikers.nl

Op deze mooie zonnige Tweede Paasdag was er een wandelroute uitgezet in Noord-Sleen van ruim 10 kilometer, enkele MTB fietsroutes en een puzzeltocht voor kinderen.

Er meldden zich tussen 10 en 11 uur zo’n 100 deelnemers, die na terugkomst cupcakes en broodjes hamburger konden kopen.

De ME/cvs Vereniging bedankt de organisatie, de deelnemers en de sponsoren heel hartelijk voor dit mooie en ook ontroerende gebaar. We voelen ons erg gesteund in onze missie om ME onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Het opgebrachte bedrag zal hiervoor dan ook worden ingezet.

Update 22 april 2022:
3650 euro op voor de ME/cvs Vereniging

De sporten voor Energie actie leverde maar liefst 3650 euro op voor de ME/cvs Vereniging.

 De cheque werd ons symbolisch overhandigd, we willen dit bedrag besteden aan het breder bekend maken van ME. Op het moment zijn we bijvoorbeeld aan het onderzoeken of we een goede Nederlandstalige informatie video kunnen maken.

Video met een sfeerimpressie van Gerco Vredeveld zie je hieronder.

Anderen bekeken ook

Vergoeding lidmaatschap ME/cvs Vereniging

Sinds 15 mei 2019 zijn wij lid van koepelorganisatie IederIn. Naast samenwerking en ondersteuning betekent het nieuwe lidmaatschap van IederIn ook dat veel zorgverzekeraars nu het lidmaatschap van de ME/cvs Vereniging vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Lotgenotencontact voor mantelzorgers

Als je partner, vader, moeder, kind, broer of zus ziek wordt, en je ineens mantelzorger wordt, verandert er veel. Voor de patiënt was het natuurlijk geen eigen keuze om ziek te worden, maar ook jij als mantelzorger hebt er vaak niet voor gekozen om mantelzorg te moeten geven. Toch zet dit ook jouw leven meestal

ME/cvs bij kinderen en jongeren

Professor Peter Rowe en Dr. Nigel Speight zijn twee wereldberoemde ME/cvs kinderartsen. Zij bespreken de diagnose en behandeling van ME/cvs bij kinderen in twee korte video’s. Deze video’s zijn vooral gemaakt voor medische professionals. Ze volgen op een uitvoerige handleiding voor de diagnose en behandeling van ME/cvs bij kinderen en jongeren.