terug naar overzicht

Trap Mee met Martijn, Tegen ME/CFS!

Wij delen de oproep van Martijn, die met zijn fietstocht zoveel mogelijk geld wil ophalen voor de Open Medicine Foundation. Een actie die wij van harte ondersteunen.

Trap Mee, Tegen ME/CFS!

“Op 25 juni stap ik op de pedalen voor La Marmotte, niet zomaar een fietstocht, maar met 180 km en 5500 hoogtemeters een enorme uitdaging. Waarom? Voor mijn beste vriend die door ME/CFS (het chronisch vermoeidheidssyndroom) is gevloerd. Met deze crowdfunding campagne zoek ik jouw steun om de Open Medicine Foundation (OMF) te financieren en zo de race tegen ME/CFS te versnellen.

ME/CFS: De Echte Uitdaging

ME/CFS heeft wereldwijd 20-30 miljoen mensen in zijn greep, een ziekte die slopende vermoeidheid en talloze andere symptomen veroorzaakt. De impact is zo groot dat 75% van de getroffenen niet in staat is om te werken, en 25% is zelfs bedlegerig. Tijd om hier een halt toe te roepen!

Open Medicine Foundation: Onze Eindstreep

De Open Medicine Foundation (OMF) www.omf.ngo, geleid door biochemie-guru Ron Davis, heeft één missie: het vinden van een behandeling voor ME/CVS. Help mij hen naar de finish te brengen!

La Marmotte: Trap met Me Mee

 La Marmotte in de Franse Alpen is de koningin van de granfondo’s. Berucht om haar zware parcours, trekt deze berg jaarlijks duizenden deelnemers en vormt een ware uitdaging met meer dan 180km waaronder 5500 hoogtemeters. Ik ben geen fietspro, maar ben vastberaden de strijd aan te gaan!

Laten we samen de wereld van ME/CFS-patiënten veranderen! Steun ons en breng ons dichter bij de eindstreep: een wereld zonder ME/CFS. Elke bijdrage telt. Bedankt en tot aan de top!”

Martijn Havenga

Doneren voor deze mooie actie kan hier

Anderen bekeken ook

ME, Long Covid, en de geschiedenis van medisch stigma

Dit is een transcript van de recente podcast van Dr. Brian Hughes met de Noorse ME Vereniging. In het interview bespreken ze het medische stigma waarbij postvirale ziekten, zoals ME en Long COVID, ten onrechte als ‘psychologisch’ worden gekarakteriseerd door slecht onderbouwde stereotypering.

2022: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

Nu 2022 ten einde loopt, is het tijd voor onze jaarlijkse traditie waarbij we terugblikken op de meest interessante wetenschappelijke studies over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) van het afgelopen jaar.

Internationale ME/cvs-conferentie Berlijn samengevat

Samenvatting van de internationale ME/cvs-conferentie in het Charité Fatigue Centrum Van 11 tot 12 mei hield het Charité Fatigue Centrum zijn 2e internationale ME/cvs-conferentie “Understand, Diagnose, Treat” [Begrijpen, Diagnosticeren, Behandelen] in Berlijn. Meer dan 60 nationale en internationale onderzoekers presenteerden actuele onderzoeksresultaten en behandelconcepten in lezingen en wetenschappelijke posterpresentaties. De ME/CFS Research Foundation heeft de organisatie