terug naar overzicht

Vergoeding lidmaatschap ME/cvs Vereniging

Sinds 15 mei 2019 zijn wij lid van koepelorganisatie IederIn. Naast samenwerking en ondersteuning betekent het nieuwe lidmaatschap van IederIn ook dat veel zorgverzekeraars nu het lidmaatschap van de ME/cvs Vereniging vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Je kunt op deze website van Iederin kijken of jouw zorgverzekering je lidmaatschap van de ME/cvs Vereniging vergoedt. Maar nog beter is het om het vergoedingsoverzicht van je eigen aanvullende zorgverzekering te raadplegen.

Sommige verzekeraars stellen geen eisen voor vergoeding van het lidmaatschap. Andere zorgverzekeraars stellen als eis dat de patiëntenvereniging aangesloten moet zijn bij een overkoepelende organisatie zoals IederIn.

Ook de hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. Vaak wordt 1 lidmaatschap per jaar vergoed met meestal een maximum van 25 euro per jaar.

Het standaard lidmaatschap van de ME/cvs Vereniging bedraagt 25 euro per jaar. Het is bij verschillende zorgverzekeringen dus mogelijk om zonder kosten lid te zijn van onze vereniging.

Klik hier om lid te worden van de ME/cvs Vereniging

Anderen bekeken ook

ME, Long Covid, en de geschiedenis van medisch stigma

Dit is een transcript van de recente podcast van Dr. Brian Hughes met de Noorse ME Vereniging. In het interview bespreken ze het medische stigma waarbij postvirale ziekten, zoals ME en Long COVID, ten onrechte als ‘psychologisch’ worden gekarakteriseerd door slecht onderbouwde stereotypering.

Het vreemde syndroom: MCAS, ME/cvs, Fibromyalgie en Long COVID

MCAS – het is de olifant in de kamer. Het speelt zeker een rol bij ME/cvs/FM en Long COVID en toch is het in sommige opzichten nog steeds zo mysterieus.

Long Covid, ME en het belang van taalgebruik

Het problematische taalgebruik van Long COVID en ME en waarom het van belang is. Eerder schreef Alice een tot nadenken stemmende blog “Nee, Long COVID helpt ME/cvs niet”. Nu stellen zij en Dr. Naomi Harvey voor dat een verschuiving in de taal die we gebruiken om zowel Long COVID als ME/cvs te beschrijven, beide ten goede