Vergoeding lidmaatschap ME/cvs Vereniging

Sinds 15 mei 2019 zijn wij lid van koepelorganisatie IederIn. Naast samenwerking en ondersteuning betekent het nieuwe lidmaatschap van IederIn ook dat veel zorgverzekeraars nu het lidmaatschap van de ME/cvs Vereniging vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Je kunt op deze website van Iederin kijken of jouw zorgverzekering je lidmaatschap van de ME/cvs Vereniging vergoedt. Maar nog beter is het om het vergoedingsoverzicht van je eigen aanvullende zorgverzekering te raadplegen.

Sommige verzekeraars stellen geen eisen voor vergoeding van het lidmaatschap. Andere zorgverzekeraars stellen als eis dat de patiëntenvereniging aangesloten moet zijn bij een overkoepelende organisatie zoals IederIn.

Ook de hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. Vaak wordt 1 lidmaatschap per jaar vergoed met meestal een maximum van 25 euro per jaar.

Het standaard lidmaatschap van de ME/cvs Vereniging bedraagt 25 euro per jaar. Het is bij verschillende zorgverzekeringen dus mogelijk om zonder kosten lid te zijn van onze vereniging.

Klik hier om lid te worden van de ME/cvs Vereniging

Anderen bekeken ook

2021: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

Het is eind december, dus tijd om de meest interessante wetenschappelijke onderzoeksresultaten van het jaar over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) de revue te laten passeren.

Hoe Long COVID en ME/cvs het lichaam uitputten

Health Rising haakt in op een artikel in de New York Times om te zien hoe zowel Long COVID als ME/cvs het lichaam uit kunnen putten.

Sponsoractie: Sporten voor energie

“Sporten voor energie, niet voor iedereen vanzelfsprekend” Bushbikers Sleen organiseerde op Tweede Paasdag een wandel- en een fietstocht waarvan de opbrengst voor de ME/cvs Vereniging was.