terug naar overzicht

Vergoeding lidmaatschap ME/cvs Vereniging

Sinds 15 mei 2019 zijn wij lid van koepelorganisatie IederIn. Naast samenwerking en ondersteuning betekent het nieuwe lidmaatschap van IederIn ook dat veel zorgverzekeraars nu het lidmaatschap van de ME/cvs Vereniging vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Je kunt op deze website van Iederin kijken of jouw zorgverzekering je lidmaatschap van de ME/cvs Vereniging vergoedt. Maar nog beter is het om het vergoedingsoverzicht van je eigen aanvullende zorgverzekering te raadplegen.

Sommige verzekeraars stellen geen eisen voor vergoeding van het lidmaatschap. Andere zorgverzekeraars stellen als eis dat de patiëntenvereniging aangesloten moet zijn bij een overkoepelende organisatie zoals IederIn.

Ook de hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. Vaak wordt 1 lidmaatschap per jaar vergoed met meestal een maximum van 25 euro per jaar.

Het standaard lidmaatschap van de ME/cvs Vereniging bedraagt 25 euro per jaar. Het is bij verschillende zorgverzekeringen dus mogelijk om zonder kosten lid te zijn van onze vereniging.

Klik hier om lid te worden van de ME/cvs Vereniging

Anderen bekeken ook

ME, Long Covid, en de geschiedenis van medisch stigma

Dit is een transcript van de recente podcast van Dr. Brian Hughes met de Noorse ME Vereniging. In het interview bespreken ze het medische stigma waarbij postvirale ziekten, zoals ME en Long COVID, ten onrechte als ‘psychologisch’ worden gekarakteriseerd door slecht onderbouwde stereotypering.

2022: terugblik op een jaar ME/cvs-onderzoek

Nu 2022 ten einde loopt, is het tijd voor onze jaarlijkse traditie waarbij we terugblikken op de meest interessante wetenschappelijke studies over myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) van het afgelopen jaar.

Trial By Error over ZonMw onderzoek

Trial By Error: Nederlands instituut kondigt ME/cvs onderzoek aan nadat een belangrijke patiëntenvertegenwoordiger vertrekt uit de commissie David Tuller, 24 april 2023 ZonMw is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die aanzienlijke overheidssubsidies ontvangt voor een scala aan gezondheidszorg gerelateerde onderzoeksprojecten. Op 25 april -morgen- wordt verwacht dat ZonMw aankondigt wie de ontvangers zijn van de subsidie van 11,6