Voor-ME-kaartjes oproepje:

Datum: 
11/11/2021

Een kaartje... het kan zóveel betekenen! Warme woorden van steun en medeleven, of juist een vrolijke krabbel die wat gezelligheid bezorgt. Even die glimlach, zo waardevol! Het geeft glans aan je dag en zorgt in tijden van eenzaamheid juist voor meer verbondenheid.

Voor de onderstaande 2 vrouwen zijn we op zoek naar een leuk schrijfcontact:

 

Mevrouw A.

49 Jaar, alleenstaand en heeft geen kinderen.

Werken en vroegere hobby's lukken haar helaas niet meer, maar wanneer ze voelt dat het tóch even kan, zet ze de muziek aan en danst ze wat in de kamer. Wanneer het lukt, kookt of bakt ze graag uit de verschillende kookboeken die ze heeft. Het aller fijnst is dat natuurlijk voor iemand die gezellig komt eten, want delen is altijd leuker zoals ze het zelf omschrijft. Verder leest ze graag, kijkt ze een film of documentaire. Ze geniet van een wandeling in de natuur en past sinds kort af en toe eens op een kleine puppy. Een bakje bij een vriendin kunnen doen betekent veel voor haar. Want ME hebben betekent vaak ook eenzaam zijn of je alleen voelen. Ze zoekt dan ook een schrijfmaatje die dit herkent. Verder hoopt ze natuurlijk op veel gezelligheid en wie weet samen wat tips en tricks uitwisselen over bijvoorbeeld: voeding, leven met ME en balans vinden tussen het willen en kunnen.

 

Mevrouw B.

54 Jaar, getrouwd en heeft 3 volwassen kinderen en 2 kleinkinderen.

Na jarenlange zoektocht heeft ze eindelijk sinds kort de diagnose ME gekregen. Steeds een stapje achteruit gaan vindt ze confronterend en haar zelfstandigheid verliezen vindt ze moeilijk. Al blijft ze wel positief en probeert van elke dag iets te maken! Wanneer ze energie heeft, probeert ze met de hond een klein wandelingetje te maken. Even in de buitenlucht vindt ze heerlijk. Verder maakt ze af en toe foto's, meestal van de natuur. Ze leest graag, maar dat wordt steeds moeilijker door overprikkeling aan de ogen, daarom overweegt ze om luisterboeken uit te gaan proberen. Ze wordt helemaal gelukkig van de natuur en in het bijzonder van het bos. Ze hoopt via deze weg een schrijfmaatje te vinden waarmee ze bijvoorbeeld ervaringen kan uitwisselen, elkaar wat steun te kunnen bieden en natuurlijk veel gezelligheid.

Vind jij het leuk om af en toe een kaartje uit te wisselen met een lotgenoot en om op deze manier contact te hebben met elkaar? Geef je dan nu op of vraag om meer informatie bij Leonie via voormekaartje@me-cvsvereniging.nl

 

 

 

 

---