terug naar overzicht

Welke verlofregelingen zijn er voor werkende mantelzorgers?

Welke verlofregelingen zijn er voor werkende mantelzorgers? Die vraag krijg ik weer steeds vaker via hulplijn en mail. We hebben er hier natuurlijk al vaker over geschreven maar voor alle nieuwkomers zet ik alles toch nog een keer op een rijtje:

Ben je mantelzorger en werk je voor een werkgever? Dan kun je gebruik maken van een aantal wettelijke regelingen. Deze regelingen vallen onder de Wet arbeid en zorg (met verschillende verlofregelingen) en de Wet flexibel werken (over de aanpassing van het aantal werkuren). Ook bevatten sommige cao’s specifieke afspraken met betrekking tot mantelzorg.

Lees het gehele artikel van Marjolijn Bruurs op mantelzorgelijk.nl

Anderen bekeken ook

Onzichtbare helden

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, bijna 5 miljoen in Nederland. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

CGT en GET zijn niet effectief en leiden niet tot herstel

Moet het herstelgedrag van patiënten met ME/cvs of Long COVID wel in twijfel worden getrokken?

Dr. Komaroff over ME/cvs onderzoek in 2021

Van het centrale zenuwstelsel tot Long COVID tot energiestoornissen, Dr. Anthony Komaroff geeft zijn perspectief op meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek naar ME/cvs en post-acute virale ziekten.