terug naar overzicht

Verlofregelingen voor werkende mantelzorgers

Welke verlofregelingen zijn er voor werkende mantelzorgers? Die vraag krijg ik weer steeds vaker via hulplijn en mail. We hebben er hier natuurlijk al vaker over geschreven maar voor alle nieuwkomers zet ik alles toch nog een keer op een rijtje:

Ben je mantelzorger en werk je voor een werkgever? Dan kun je gebruik maken van een aantal wettelijke regelingen. Deze regelingen vallen onder de Wet arbeid en zorg (met verschillende verlofregelingen) en de Wet flexibel werken (over de aanpassing van het aantal werkuren). Ook bevatten sommige cao’s specifieke afspraken met betrekking tot mantelzorg.

Lees het gehele artikel van Marjolijn Bruurs op mantelzorgelijk.nl

Anderen bekeken ook

10 november 2022: Dag van de Mantelzorg

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert.

ME, Long Covid, en de geschiedenis van medisch stigma

Dit is een transcript van de recente podcast van Dr. Brian Hughes met de Noorse ME Vereniging. In het interview bespreken ze het medische stigma waarbij postvirale ziekten, zoals ME en Long COVID, ten onrechte als ‘psychologisch’ worden gekarakteriseerd door slecht onderbouwde stereotypering.

Lotgenoten over ‘Leven met ME’

Op vrijdag 21 april 2023 hielden wij alweer onze 20e online lotgenotenbijeenkomst. Het was net als eerdere bijeenkomsten weer fijn elkaar te spreken en ervaringen uit te wisselen.