terug naar overzicht

Verlofregelingen voor werkende mantelzorgers

Welke verlofregelingen zijn er voor werkende mantelzorgers? Die vraag krijg ik weer steeds vaker via hulplijn en mail. We hebben er hier natuurlijk al vaker over geschreven maar voor alle nieuwkomers zet ik alles toch nog een keer op een rijtje:

Ben je mantelzorger en werk je voor een werkgever? Dan kun je gebruik maken van een aantal wettelijke regelingen. Deze regelingen vallen onder de Wet arbeid en zorg (met verschillende verlofregelingen) en de Wet flexibel werken (over de aanpassing van het aantal werkuren). Ook bevatten sommige cao’s specifieke afspraken met betrekking tot mantelzorg.

Lees het gehele artikel van Marjolijn Bruurs op mantelzorgelijk.nl

Anderen bekeken ook

Mantelzorgers: Onzichtbare helden

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, bijna 5 miljoen in Nederland. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

Inspanningsintolerantie bij ME/cvs

Uit de studie bleek dat mensen met bindweefselziekten en onverklaarde inspanningsintolerantie een vergelijkbaar inspanningsprofiel vertoonden als mensen met ME/cvs en/of long COVID

Brainfog deel 2: Cognitief functioneren en ME/cvs

Dit is het tweede artikel van Dr. Eleanor Roberts over brainfog, de reeks cognitieve problemen die mensen met ME/cvs ervaren.